Warning: Use of undefined constant use_sorting - assumed 'use_sorting' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/brandweerhoogsoeren.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/wp-table/wp-table.php on line 316 Officiële Website Brandweer Hoog Soeren » 1-4-2012, Grote heidebrand Gerritsflesweg Radio Kootwijk

1-4-2012, Grote heidebrand Gerritsflesweg Radio Kootwijk

Honderd hectare heide en gras verbrand

RADIO KOOTWIJK – Honderd hectare heide en gras is gisteren tussen 11 en 15 uur in vlammen opgegaan. Dat gebeurde in het afgelegen natuurgebied tussen Radio Kootwijk en Gerrits Fles.

Na ‘t Harde en Arnhem-Noord (beide 250 hectare in de jaren zeventig van de vorige eeuw) was dit in grootte de derde natuurbrand van de Veluwe. Het vuur werd sterk aangewakkerd door de harde wind.

Vrijdagavond waren er zes kleine heidebrandjes bij Assel. De politie, die getuigen oproept zich te melden op nummer 0900-8844, weet niet of er sprake is van brandstichting en of er tussen beide branden verband bestaat. Brandweer en politie doen onderzoek naar de oorzaak. De brandweer, die gisteren met 120 spuitgasten en zestien blusvoertuigen uitrukte, is zeer alèrt vanwege de extreme droogte van de natuur.

Bron: de Stentor