Warning: Use of undefined constant use_sorting - assumed 'use_sorting' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/brandweerhoogsoeren.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/wp-table/wp-table.php on line 316 Officiële Website Brandweer Hoog Soeren » 12-7-2017. Minister Stef Blok op werkbezoek bij de VNOG

12-7-2017. Minister Stef Blok op werkbezoek bij de VNOG

Minister Stef Blok op werkbezoek bij de VNOG

De minister van Veiligheid en Justitie, Stef Blok, bracht woensdag 12 juli een werkbezoek aan de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland.
De minister werd welkom geheten door de voorzitter van de VNOG,  burgemeester John  Berends van Apeldoorn en plaatsvervangend directeur van de Veiligheidsregio, Michiel Verlinden.
Afdelingshoofd Crisisbeheersing Jeroen Wesselink gaf een toelichting op  de organisatie en crisismanagement in het bijzonder, waarna er een demonstratie plaatsvond in het Multi Actie Centrum (MAC) aan de Europaweg in Apeldoorn.

Hierna maakte het gezelschap een tour  in verband met de gebiedsgerichte aanpak van  natuurbrandbestrijding.  Tijdens de tour gaf Klaas Noorland, regisseur beheersing natuurbrandrisico’s,  uitleg over de aanpak van de natuurbrandrisico’s.
Nabij de Asselsche Heide werd een stop gemaakt. De adviseur natuurlijke omgeving, Constantijn Kok, de beheerder van Staatsbosbeheer Dirk Goudkuil, de beheerder  René Olthof en de Opperhoutvester van het Kroondomein ’t  Loo,  Arno Willems, gaven een toelichting over de gebiedsgerichte aanpak van de natuurgebieden.
Na deze stop ging het gezelschap richting de brandweerpost Hoog  Soeren.  Bij de brandweerkazerne werd door Michiel Verlinden  een presentatie gegeven over  de slagkracht, het dekkingsplan en de opkomsttijden.