Warning: Use of undefined constant use_sorting - assumed 'use_sorting' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/brandweerhoogsoeren.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/wp-table/wp-table.php on line 316 Officiële Website Brandweer Hoog Soeren » 15-6-2014, Grand Defilé 200 jaar Koninkrijk in Apeldoorn

15-6-2014, Grand Defilé 200 jaar Koninkrijk in Apeldoorn

Grand Defile 200 jaar Koninkrijk in Apeldoorn

Grand Defilé 200 jaar Koninkrijk in Apeldoorn

Naast Den Haag is er geen plaats in Nederland die zo’n koninklijke uitstraling heeft als Apeldoorn. Daarom vindt vond, op 14 juni het Grand Defilé plaats. Door de komst van Prinses Beatrix, Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven werd het Grand Defilé een van de hoogtepunten van de landelijke viering van 200 jaar Koninkrijk.

Om 13.00 uur werd het Grand Defilé geopend door enkele historische vliegtuigen. Daarna begint de optocht. Er waren verschillende gebeurtenissen uit ons Koninkrijk vertaald in een anderhalf uur durend Grand Defilé. De route van het defilé startte bij Paleis Het Loo en loopt onder meer rondom het Oranjepark.

Ons korps mocht van dit Defilé deel uitmaken door in het achterste stuk van de optocht tussen de klassieke brandweervoertuigen met ons nieuwe bosbrandbestrijdingsvoertuig mee te rijden.