Warning: Use of undefined constant use_sorting - assumed 'use_sorting' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/brandweerhoogsoeren.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/wp-table/wp-table.php on line 316 Officiële Website Brandweer Hoog Soeren » 4-6-2016, Buitenbrand industrie Breustedt Chemie BV IJsseldijk Apeldoorn (BR: groot) (Grip 1)

4-6-2016, Buitenbrand industrie Breustedt Chemie BV IJsseldijk Apeldoorn (BR: groot) (Grip 1)

20160604 Breustedt Chemie BV 15

Brand bij chemie bedrijf in Apeldoorn onder controle

APELDOORN – Op het bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn is brand uitgebroken bij een chemie bedrijf in de buitenopslag. Het gaat om Breustedt aan de IJsseldijk 28, die handelt in industriële chemicaliën.

Om 17.30 uur is de brand voor het eerst gemeld, hoogst waarschijnlijk door een omstander, want er waren geen personen in het bedrijfspand aanwezig.
De brand is ontstaan op het buitenterrein in 1000 liter containers die leeg waren, maar nog niet gereinigd. De brand is niet naar binnen overgeslagen.

Om 18.45 uur is de brand onder controle, maar nog niet meester laat Rob Nederhof, woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, weten.

Om 19:15 uur is duidelijk geworden dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand.

Er is veel rookontwikkeling geweest en de politie heeft de omgeving afgezet. Bewoners van de aangrenzende wijk De Maten is gevraagd om ramen en deuren te sluiten. Zij kunnen stankoverlast ondervinden van de brand.

De brandweer heeft schuimblussers ingezet en hulp gekregen van de brandweer uit Harderwijk. Een meetploeg uit Ermelo gaat meten of er mogelijk schadelijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand.

Treinen
Wegens de grote inzet van de brandweer rijden er op dit moment geen treinen tussen Apeldoorn en Zutphen. Er worden bussen ingezet en de extra reistijd is 60 minuten. Hoe lang het gaat duren is nog onbekend.

Bron: de Stentor