Warning: Use of undefined constant use_sorting - assumed 'use_sorting' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/brandweerhoogsoeren.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/wp-table/wp-table.php on line 316 Officiële Website Brandweer Hoog Soeren » 6-5-2016, Heidebrand Pomphulweg Hoog Soeren

6-5-2016, Heidebrand Pomphulweg Hoog Soeren

6-5-2016 BRW Hoog Soeren.BR Pomphulweg 6

Heidebrand Pomphulweg Hoog Soeren

HOOG SOEREN – Zestien bluswagens, materiaal om water te winnen en verschillende commandovoertuigen. De brandweer en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) zetten vandaag veel materiaal in bij een heidebrand tussen Hoog Soeren en Assel, in het buitengebied van Apeldoorn.

De brand ontstond vrijdagmorgen rond 9 uur door een nog onbekende oorzaak. Omdat er in het natuurgebied langs de Pomphulweg code oranje gold, breidde de Veiligheidsregio het materiaal snel uit en nam het extra maatregelen. Rond het middaguur kon de brandweer het sein brandmeester geven. De schade: zo’n 100 hectare (ter grootte van 15 voetbalvelden) met name afgebrande heide en gras.
De omstandigheden om te blussen waren verre van ideaal. Er waren veel vennetjes, waardoor het lastig terrein was. Ook is er een loonwerker ingeschakeld om een aantal voertuigen van los te trekken.

Tijdens het nablussen is de schade pas goed zichtbaar. Meters heide heeft plaats gemaakt voor as.

Bron. de Stentor / VNOG

 

 

Foto’s Brandweer Hoog Soeren

 

Foto’s Pascal van Assel

 

Meer foto’s zijn te zien op 112 Apeldoorn via de volgende link.