Warning: Use of undefined constant use_sorting - assumed 'use_sorting' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/brandweerhoogsoeren.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/wp-table/wp-table.php on line 316 OfficiĆ«le Website Brandweer Hoog Soeren » 29-9-2011, Doek valt voor post brandweer Beemte

29-9-2011, Doek valt voor post brandweer Beemte

Doek valt voor post brandweer Beemte

APELDOORN – Brandweerpost Beemte moet sluiten. Een meerderheid in de gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met die stap. In Hoog Soeren blijven de kazerne en vrijwilligersploeg wel overeind, zoals zich vorige week al aftekende in de politieke stemming.

Sluiting van Beemte is onderdeel van een pakket bezuinigingen op de Apeldoornse brandweer. Dat gold ook het voorstel om de post Hoog Soeren te sluiten, maar de gemeenteraad oordeelt unaniem dat het belang daarvan te groot is vanwege ligging en kennis op het gebied van natuurbrand. Zo zijn er ook politieke partijen die menen dat Beemte bestaansrecht heeft; helemaal als de wijk Zuidbroek en bedrijventerrein Noord verder groeien. Leefbaar Apeldoorn, Gemeentebelangen, DPS, PSA, GroenLinks en Partij voor de Dieren kregen echter geen grote partijen mee in die filosofie.

Bij de post Beemte heerst onbegrip en teleurstelling. ,,We zijn ons ervan bewust dat er bezuinigd moet worden, bezuinigen op veiligheid vinden wij niet verantwoord. Daarnaast geeft het ons het gevoel dat onze jarenlange inzet voor de veiligheid van bewoners door de politiek niet wordt gewaardeerd.” Ook spreken de vrijwilligers van kapitaalvernietiging. Wanneer de kazerne feitelijk op slot gaat, is nog niet bepaald; de directie sprak eerder de verwachting uit dat dat vrij snel zal zijn.

Een consequentie van het openhouden van Hoog Soeren is dat er nog eens 60.000 euro aan bezuiniging niet gehaald wordt. De brandweerdirectie had eerder al aangegeven 75.000 euro van de totale bezuinigingsopdracht van 600.000 euro niet te kunnen halen. De bezuinigingen leiden verder onder meer tot banenverlies bij de beroepsbrandweer van Apeldoorn.

Bron: de Stentor